dijous, 24 d’abril del 2008

Un cop passada la ressaca de la diada de Sant Jordi tornem a la realitat.

Avui tinc reunió de conveni a Fira.

Serà una reunió atapeïda, el comitè presenta la contraproposta a la proposta de la contraproposta de la proposta de l'empresa.

Quin en volic no.

Be ha estat una exposició i explicació de cada un dels punts a tractar de la negociació.

Com ja sabeu no puc profunditzar massa mes al respecte.

En la mateixa reunió, hi ha hagut una reunió dins la reunió de la Comissió paritària.

Per els que sou neòfits sobre el tema la Comissió paritària , com be diu la paraula existeix una paritat amb el numero dels integrants d'aquesta comissió, hi han el mateix numero d'integrant tant per part de l'empresa com per part del comitè, també i assisteixen els delegats sindicals del Sindicats representats, en aquest cas CCOO i UGT (esta per orde alfabètic).

Aquesta comissió es l'encarregada de interpretar el conveni col·lectiu en cas de conflicte, i les seves interpretacions tenen caràcter de llei interna.

Quant algú o un col·lectiu denuncia que existeix una interpretació errònia del conveni aquesta comissió actua e interpreta el significat i l'esperit del articulat.

Tan mateix les decisions es tenen que reflectir en un acta per si hagués una denuncia al jutjat per part del denunciant.

En aquest blog us aniré explicant diferents aspectes de com funcionen els comitès i les seves comissions, així també fem una mica de “culturilla sindical”, us sembla be?

Un cop acabada i debatuda la consulta a la paritària e interpretada la qüestió sobre l'article 37 del nostre conveni, apa ara si voleu saber de que va, tindreu que buscar el conveni de Fira al DOG i veure que diu l'article 37, us cabo de posar deures, jejejeje.

Com deia un cop acabada la reunió de la paritària , ha pres la paraula “lo jefe”, es ha dir el Gabriel. Avui presentaven des de la comissió de catalogació el mètode que ens agradaria que s’implantés a Fira. dipu Es un mètode específic de la Diputació de Barcelona , que fan servir la majoria d'ens públics i que te el recolzament tant de UGT com de CCOO ( ara es alfabètic a l’inrevés). La presentació la fet el Gabriel en nom de CCOO,però també hi ha col·laborat a la mateixa, poc però hi ha col·laborat, el Manuel, representant del sindicat UGT.

La presentació ha durat una mica mes del esperat, hi hem acabat a les 14:30 aproximadament.

Jo havia quedat per dinar amb un bon company i ja m’havia trucat un parell de vegades , dient-me que el seu estomac no aguantava mes.

ayre Ha estat molt be el dinar, conversa amena en un lloc tranquil al costat de Fira , hem anat al restaurant del Hotel Ayre Gran Via, que com podeu veure a les fotos esta força be i no es massa car.restaurant

El menjar molt bo però la companyia per a mi ha estat el millor del dinar, feia temps que no dinava amb aquest company, l’ultima vegada deu fer 3 o 4 mesos. Tenim una bona relació d’amistat i el que si que fem es parlar per telèfon bastant sovint, així sabem com va la vida de cada un de nosaltres.

Ara feia dies que volíem anar a dinar i poder parlar de coses que normalment no es podem dir per telèfon.

Un cop acabat el dinar m’ha acompanyat al nou despatx que tinc a Fira, així d’aquesta manera sap on soc i si algun cop es perd per Barna ja sap on trobar-me.

Ens va passar el temps volant, amb converses tan amenes no et dones compte i con deia el rellotge de casa l’avi “TEMPUS FUGIT”.

Jo tenia que pujar a Torelló per que aquell vespre tenia una reunió important , el Jordi explicaria com acabat la Sociovergencia a l’Ajuntament, bassasfranch1 i que ens deixa definitivament com el primer partit a l’oposició, i tan parlar durant la campanya del tercer espai ves per on ara som el segon espai , coses de la política.

Be la reunió va ser tranqui-la i serena, ven analitzar tot el que passaria amb el pacte i la cartera de regidories com quedava.

Jo feia temps que no anava a una reunió de Grup Municipal. Veus jo no i baix i perdem la possibilitat de anar a govern, que cabrónnnnnnn¡¡¡¡¡¡¡¡¡

Es mentira, els tres regidors3regidors i la gent que els envolta del Grup Municipal ho estant fent molt be. Els hi tinc plena confiança , encara que en algun moment hem tingut les nostres petites discrepàncies al respecte, coses sense importància ja passades.

Tan mateix es molt important en aquests moments crítics tan dins del partit com també a la política de Torelló, tenim que donar coherència de grup i que estem totalment units per una banda els òrgans del partit i per l’altre els representants del Grup Municipal, sense cada u de nosaltres cap seria res, ens necessitem totalment. Així que he pres la decisió de tornar-me a integrar de nou en la política municipal i col·laborar en tot el que pugui per tirar endavant el nostre projecte de poble, juntament amb el tres regidors a l’oposició, i es per això que el proper dilluns aniré al Ple Municipal Carnestoltesputsch que fa força temps que no i baix, motivat exclusivament per motius de feina i la no coincidència d’horaris.

El dimarts farem una roda de premsa per explicar com veiem el pacte Sociovergent.

Be no varem acabar massa tard i vam anar a dormir d’horeta.